Reacties op de stelling

‘Terug naar de EEG en kappen met dat geldverslindende monster’

Door Webredactie - 20 november 2018

De Brexit laat zien hoe lastig het is om uit de Europese Unie te stappen. Brussel hoopt daarmee ook het signaal af te geven dat zo’n exit de eerste én de laatste keer was dat een lidstaat probeert te vertrekken. Zitten we daarmee voor altijd opgescheept met het machtsblok dat de Europese Unie heet? Of valt dat nog te bezien? We vroegen u om uw mening. Hierbij enkele reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

Twan Hendriks

Bij elke uitreding zal de EU zwakker worden en wordt de weerstand van de EU kleinzieliger. Totdat het op het gedrein van een verwend kind begint te lijken. Bullies moet je tegengas geven. Dat vertelt iedere ouder die een knip voor de neus waard is zijn kinderen. Dat geldt hier ook.

Kees van der Niet

Die opkomende wereldmachten lachen zich een krul in de staart om de EU, was niks, is niks en wordt nooit wat!

Harry de Moor

De Europese unie is volledig vergelijkbaar met een mafia-organisatie, lid worden is eenvoudig de organisatie verlaten is dodelijk.

Cisca Mudde

We moeten ons niet bang laten maken. We zouden beter Engeland gaan steunen om er uit te stappen en wij ook. Als Zonnekoning Macron zijn zin krijgt, zitten we straks gekluisterd aan de mores van Duitsland en Frankrijk en mogen wij nog meer betalen als het meest gezonde land van deze onzalige zogenaamde eenheid. En we worden overlopen door nog meer migranten uit alle hoeken van de aarde. We hebben helemaal niets meer in te brengen als dit gaat gebeuren.

Cyril Wentzel

Een lastig parket: de EU is veel verder gegaan dan een EEG mandaat. Dus zo vrij mogelijke handel, mobiliteit van personen, geen interne heffingen. Dat is een ideaal waarbij we ongelukkigerwijs een massa regelzucht en monetaire onbalans bij hebben gekregen. En via de verzorgingsstaat een gratis splijtzwam jegens immigranten. Het Verenigd Koninkrijk had/heeft een kans om een voorbeeld te stellen: soeverein kunnen zijn over zijn eigen handelsverdragen, weg met de regulering en (unilateraal) elimineren van importheffingen. Zoals het ooit eens deed met de kolonie Hong Kong. Gouden tijden zouden aanbreken. Dat soort voorbeelden hebben we nodig! Maar helaas, zelfs Farage heeft geen visie in die richting. Voor de EU is het wachten tot een Euro tijdbom (Frankrijk, Italië, enz. ) af zal gaan.

Harm de Jong

Hoe dictatoriaal de EU ook mag lijken, of misschien zijn, zonder deze Unie kan Europa op op het wereld toneel geen rol spelen! Kijk naar opkomende wereldmachten als China. Ieder land voor zich? Vergeet het maar!

Rein Hettinga

Wel nee, terug naar de EEG, en kappen met dat geldverslindende monster, waar de EU politici geen verantwoording hoeven af te leggen, hoe ze met belasting geld, ONS GELD, om gaan. Dit EU gedrocht is alleen in het leven geroepen om oud politici, die hun land verkwanseld hebben aan de EU een nieuw graai baantje te bezorgen, om hun land nog verder te vernietigen. De rekening is voor de burgers, en de EU politici pakken minimaal €24.000,= per maand, tel daarbij nog hun riante declaratie vergoeding bij op, en alle andere extra vergoedingen, dan gaan ze met meer dan een jaarsalaris van een arbeider, per maand naar huis. En dan heb ik het nog niet eens over alle belasting voordelen die deze EU politici voor zich zelf bedacht hebben. Dit is geen politiek dit is elitaire diefstal. #NEXIT EN ZO SNEL MOGELIJK

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.