Stelling van de dag

‘Asielzoeker in de fout? Dan direct registreren in landelijke database’

25 februari 2019

Een database met de namen van criminele asielzoekers. Dat wil de politie in Kampen om overlast tegen te gaan.

Kampen heeft veel overlast van een klein groepje asielzoekers dat erg veel winkeldiefstallen pleegt. De criminele asielzoekers komen uit het opvangcentrum in Dronten.

De politie in Kampen is het beu en wil van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een seintje krijgen als er criminele asielzoekers naar de regio komen, zo schrijft het AD maandag. Er zou een database moeten komen waarin asielzoekers worden opgenomen die overlast geven of crimineel gedrag vertonen.

Veel asielzoekers die zich schuldig maken aan crimineel gedrag, komen uit veilige landen als Marokko en Algerije, en zijn dus kansloos om asiel te krijgen in Nederland. Ze mogen echter in Nederland blijven totdat hun procedure volledig is afgehandeld. Maken ze het echt te bont, dan kunnen ze worden overgeplaatst naar speciale asielcentra voor asociale asielzoekers in Hoogeveen en Amsterdam.

Het idee uit Kampen krijgt landelijke steun vanuit de VVD, PVV en de PvdA.

Wat vindt u van dit idee? Een goed idee dat landelijk moet worden ingevoerd? Of krijgt een asielzoeker op deze manier nooit een tweede kans in Nederland? Praat mee!

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reactie van de dag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.