Reacties op de stelling

‘Heerlijke satire en absoluut realistisch ook nog’

Door Webredactie - 10 mei 2019

Het campagnefilmpje van de SP voor de Europese verkiezingen, met Hans Brusselmans als persiflage van Frans Timmermans, deed veel stof opwaaien. We vroegen u: geslaagde satire die de vinger op de zere plek legt, of onfatsoenlijk om zo op de man te spelen? Lees hierbij een selectie van de reacties op de Stelling van de Dag.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Maria van Bommel

Ben absoluut geen SP fan maar vind het filmpje wel grappig. Het schuurt wel tegen de grens, van een persoonlijke aanval, maar dat moet Timmermans niet veel doen. Het is zo’n irritante en loopt over van eigendunk.

Het filmpje geeft trouwens perfect de waarheid weer. Van de week gelezen dat hij alleen maar gaat voor voorzitter van de EU en geen bijbaantje wil doen. Ook heeft hij deze week het Kouwenhoven plan toe gegeven in een tweet op twitter, waar hij nog bij vermeldde, als we geen miljoenen Afrikanen binnen laten in Europa dan krijgen we oorlog, door de ratten besnuffeld, deze narcist.

 

Henri Ghysen

Prima dat er onverbloemd tegengas wordt gegeven tegen de EU. En dat die tranenplengende komediant van een Timmermans daarbij in beeld komt: prima. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!

 

Twan Hendriks

Tja, het blijft altijd gevoelig een dictator te persifleren. Bij Erdogan komt dan ook altijd het stoom uit de oren. Dat heb je nu eenmaal bij dat soort types.

Maar waarom die ophef bij b.v. de VVD? Er worden toch geen onwaarheden verkondigd?

En wat zou het mooi zijn dat de SP de PvdA nog verder kan leegvreten.

 

Henk Steetzel

Perfect geslaagde satire. Het trieste is, dat de inhoud helemaal in overeenstemming is met de werkelijkheid. Timmermans wil gewoon één groot land, Europa, en Franske wil de baas zijn.

 

Herta M. de Zorger

Goed verzonnen van de sp. Hopelijk gaan er nog wzt ogen open. Ook goed dat het van een linkse eurokritische partij komt en niet van fvd of pvv. Wellicht wordt de waarschuwing nu serieuzer genomen.

 

Erik Nannen

Het is een aardig filmpje, geeft goed aan wat er mis is aan de ongekozen kaste van ’Drunckers’ die ons besturen, maar het is niet genoeg.

De SP verschilde slechts op 8 vragen van de 30 van de kieswijzer van GL en de PvdA , dat is absoluut te weinig wanneer je beweert dat het echt anders moet.

 

Henk Albarda

Meestal lees ik eerst de andere reacties en daarna plaats ik mijn eigen eigenwijze mening. Nu niet gedaan, hopelijk heb ik volkomen ongelijk.

Natuurlijk reageren VVD, CDA, PvdA, groen links en diverse andere partijen afwijzend, die moeten politiek correct reageren om ‘populair’ te blijven in Brussel. De SP doet hetzelfde als de Hongaarse MP Orban (u weet wel, die man die zijn kant EU afsloot voor de indringers van buiten Europa).

 

T.K. Krijgsman

Mijn complimenten voor die foute SP. Leuke satire ! De reactie van links o.a. bij Pauw, leek ook al weer satire, maar was dat niet.

Links kent geen grens om Trump, Wilders of welke tegenstander dan ook tot de enkels , z.g. leuk en satirisch af te branden en dan huilie huilie bij een beetje spot met Timmerfrans . Wat laat je je dan kennen !

 

H.M.J. Boeijen-Tweebeeke

Meer nog, niet alleen een ijzersterke satire, dus ook gewoon heel leuk en nog goed gemaakt ook, maar hopelijk een wake up call voor al de kiezers, die eigenlijk niet gemotiveerd zijn om te gaan stemmen!!!  Deze satire is eigenlijk meer een mini documentaire  en 100% zo waar! Niet op de laatste plaats door de grote landelijke bekendheid hieraan gegeven, zal de bereidheid om tegen deze EU en tegen dit soort “volksvertegenwoordigers” een grote NEEN te laten horen misschien wel toegenomen zijn. Stem ze weg, 23 mei!!!!!

 

Foppe Oldenburger

Waarom maakt men zich druk over dit filmpje van de SP. Op 1 juni 2005 stemde 61 % van de Nederlandse stemgerechtigden tegen de EU grondwet. In Frankrijk idem. De eurofielen hadden er geen boodschap aan. Socialisten als Timmermans doen aan exhibitionistische zelfverrijking en moeten niet vreemd opkijken wanneer dit op een of andere manier aan de kaak wordt gesteld.

 

Dick Conijn

PVDA roept op tot eensgezindheid op links in plaats verdeeldheid, wat volgens hem ‘feest voor rechts’ is.Dus als je links ben mag je geen eigen mening hebben. Walgelijk.Prima filmpje. Slaat de spijker op z’n kop.
Dit is Timmermans ten voeten uit.

 

Frank Bertram

Wat een zouteloos filmpje. Kennelijk heeft de SP niks zelf te melden en moeten ze anderen onderschoffelen. En dan bij Pauw sneren dat hij op de staantribune staat en Frans Timmermans in de loge. Mensenkinderen hoe zuur kunnen de druiven zijn

 

Henk de Hoogt

Heb totaal helemaal niets met de S.P., heb daar als bovenmodaal single echt niets te zoeken, maar ik vind dit filmpje heerlijke satire en zo absoluut realistisch ook nog. De commotie alom is daar alleen de bevestiging maar van. Hamer, spijker… BAM! Nailed it!

 

A.W. van de Graft

Puik filmpje. Ik hoor links alleen klagen maar ik zie op geen enkele wijze het ongelijk van het filmpje aangetoond.
Jammer genoeg zal “Circus Europa” gewoon door draaien ; zich ongegeneerd en ongecontroleerd wentelend in hun eigen gelijk en de absurd hoge beloningen en kosten vergoedingen. Men stoort zich daar op geen enkele wijze aan de mening van de burgers.

 

Marc Kruijtzer

Als de inhoudelijke argumenten op zijn, schiet je in dit soort wan-communicatie. En ik heb de voorzitter en een Kamerlid over het spotje gehoord met een uiterst dunne verdediging. Dus een cordon sanitaire!

 

Peter de Ceuninck

Zie er de humor niet van in. Ook niet van die opmerking over grootverdiener. De SPers verdienen in de EU ook een vermogen alleen moeten !!! ze de helft afstaan aan die rijke partij van ze.

Altijd een waardeloos zooitje geweest.

 

J. Peters

Nederland is verworden tot een land vol met verongelijkte mensen, tere zieltjes, curlingouders en safe spaces. Een land waarin onwelgevallige meningen niet meer op prijs worden gesteld en waarin we worden geacht ons aan te passen aan onbeduidende minderheden. Chagrijn voert de boventoon. Dus ja, daarom satire. Lekker lachen en incasseren als een ander je in de boot neemt. Heerlijk!

 

Matt L.G. Knubben

Frans Timmermans maakt die satire zelf en heeft nu iemand  ingehuurd om zijn waanideeën in woord en beeld aan het grote publiek uit te leggen. Zelf hoop ik dat hij zijn toekomst in zijn “geloof van de toekomst” zal vinden.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.