Reacties op de stelling

‘Nieuwe sekswet? Zonder handhaving verandert er niets’

Door Webredactie - 23 mei 2019

Alle seks tegen de wil wordt binnenkort strafbaar. Minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus (CDA) werkt aan een wetsvoorstel waarin staat dat alle onvrijwillige seks strafbaar is, zo zei hij woensdag. Ook seksuele intimidatie wordt strafbaar. Wij vroegen u wat u van deze nieuwe wet vond. Lees hier een selectie van de reacties op de stelling terug.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Kim Noorder

Het zoveelste voorbeeld van overhaast te introduceren, rammelende, krakkemikkige wetgeving. De bestaande wetgeving biedt meer voldoende handvatten om daders aan te pakken, het gevaar dat iemand die spijt heeft achteraf zal beweren dat hij of zij niet wilde en dat daardoor onschuldigen zullen worden bestraft is levensgroot – en het allerleukste is nog wel: er zal niet één enkele verkrachting mee worden voorkomen.

Nick Brin

Er zijn wetten tegen alles en nog wat…..het probleem blijft toch handhaving, handhaving, handhaving!
En te gemakkelijk om een politieke carrière te dwarsbomen!

Floris de Vries

Het blijft papier en gaat zonder duidelijke handhaving niets veranderen aan seksuele intimidatie op straat (“hoerrr”). W.b. verkrachting, dwang is inderdaad niet de enige manier omdat er ook gebruik kan worden gemaakt van drugs als GHB. Daders zullen blijven beweren dat ze gewoon instemde. Hoe zit het verder als je allebei straalbezopen was? Een man kan ook spijt krijgen zodra hij naast hoor wakker is geworden en ziet hoe ze er eigenlijk echt uit ziet. Kan hij dan aangifte doen?

John de Graaff

In de praktijk blijkt de betreffende aangifte door de vrouw niet effectief. Daders beweren altijd, dat er toestemming was. Daarom juich ik, gezegend met dochters en kleindochters, elke verscherping van deze wet toe.

Tarac van Heel

Hoe kun je dat controleren ?
Voortaan bij aanvang seks eerst schriftelijke aanvraag in 2-voud indienen ?
Getekend exemplaar goed bewaren !

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.