Reacties op de stelling

‘Ongelofelijk onbeschoft. Rutte had ze uit het Torentje moeten gooien’

Door Webredactie - 09 mei 2019

Geen hand voor Rutte en al telefonerend langs de premier lopen alsof hij lucht is. Twee van de vijf “gele hesjes” die dinsdag op bezoek waren bij de premier weigerden zich netjes voor te stellen. Wij vroegen u wat u daarvan vond.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Twan Hendriks

Respect is niet vanzelfsprekend. dat moet je verdienen. Ik denk dat Rutte de behandeling kreeg die hij verdiende.

Gerard Oldenbeuving

Ongelooflijk onbeschoft! Het beetje “medegevoel” dat er was is nu helemaal weg. Wat een minderwaardig optreden

John de Graaff

Bij menselijke uitingen kan men onderscheid maken tussen vorm en inhoud. Over de vorm waarover het hier gaat is voldoende geschreven. Inhoudelijk gezien is de boodschap, dat de handenweigeraars absoluut geen respect kunnen opbrengen voor Rutte. Je zult maar met moeite rond kunnen komen, en elk jaar verder uitgeperst worden door deze regering. Een regering van welke de leider leugens en halve waarheden verkondigt. Een regering die elk jaar verbetering belooft van de vrije bestedingsruimte, welke belofte geen jaar uitkomt. Een PM en leider van de VVD die bij formatie de tweede partij en daarmee ruim één miljoen kiezers volkomen negeert. Een leider van een regering, die bij haar aantreden grote haast aan de dag legde, het raadgevend referendum af te schaffen. Respect dient van beide kanten te komen. De leider van de natie mag daarbij het voorbeeld geven.

Marijke Noordeloos

Op deze manier staan de hesjes gelijk met 1-0 achter. Alle sympathie gaat naar Rutte, mooi naar aanloop van de Europese verkiezingen. Wat een totaal gebrek aan eenheid én leiderschap bij de hesjes.

Willemina Nijdam

Deze jonge mensen beseffen totaal niet hoe goed wij het hebben in Nederland. Ze komen net kijken en hebben een dom oordeel klaar. Het uiterst onfatsoenlijke gedrag tegenover de heer Rutte is gewoon vreselijk. Het heeft veel met opvoeding te maken, als we van hun thuisfront niets kunnen verwachten, waar blijven de scholen dan?En wellicht is enig algemeen onderwijs met als onderwerp “onze democratie, een voorrecht” ook zinvol.

Eva. M Kellerman

Ik had deze onbeschofte mensen met huid en haar het torentje uit laten gooien!
Het is tuig van de eerste richel. Ik ben geen fan van de premier, maar om iemand in zijn kantoor te beledigen, is een brug te ver.

H. Groenewegen

In ieder geval onfatsoenlijk. Maar ook weer niet verbazingwekkend. De uitgenodigde “vertegenwoordigers” waren nu niet bepaald de meest hoogopgeleide, welbespraakte burgers. Dus dit is waarschijnlijk een manier waarop zij zich trachtten te uiten. En het is inderdaad gelukt om hier de gele hesjes beweging de nek om te draaien.

P. Peters

Waaraan ontlenen zij hun legitimiteit? Namens wie spreekt deze minuscule minderheid? Zij hebben een podium gekregen, maar zijn hier keihard vanaf gevallen. Waar zij in ieder geval in zijn geslaagd is in de beeldvorming over hun ‘identiteit’.

Jan Postma

Ik heb ook een hekel aan leugenaar Rutte, maar dit is schandalig. De meesten van deze gasten hebben klaarblijkelijk alleen maar kleuterschool gehad, want verstand hebben ze niet!

Mint Gabrielse

Vol verbazing heb ik dit onbeschofte gedrag bekeken. Hiermee hebben ze zichzelf buitenspel gezet, want elk beschaafd mens weet dat je je niet zo hoort te gedragen. En ze hebben hun boodschap die ze wilden overbrengen laten ondersneeuwen met dit gedrag. Niemand heeft het nu nog over de inhoud, alleen nog over een vrouw die bellend langs de uitgestoken hand van Rutte loopt. Ik ben absoluut geen Rutte fan, maar dit doe je gewoon niet. Mijn gele hesje kan de kliko in.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.