Stelling van de dag

‘Kwaliteit moet de norm zijn in de top, niet diversiteit’

Door Webredactie - 28 juni 2019

Op de culturele diversiteit in de top van Nederlandse ondernemingen valt nog heel wat af te dingen, schrijft de NOS. Dit volgt uit de Monitor Talent naar de Top 2018.

Talent naar de Top richt zich sinds 2008 vooral op het stimuleren van meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Dit jaar is echter een pilot gestart om ook meer talent uit verschillende culturen op leidinggevende posities te krijgen. Hoewel veel bedrijven zeggen dat ze diversiteit op die topposities belangrijk vinden, durft niet elk bedrijf zich daarvoor een doel te stellen.

In het NOS-artikel komt Yelly Weidenaar (directeur van Talent naar de Top) aan het woord. Volgens haar betekent een actief diversiteitsbeleid niet dat dat ten koste gaat van kwaliteit. ‘Er moet nagedacht worden over wat kwaliteit is. We zijn als mensen geneigd om onze eigen goede eigenschappen het belangrijkst te vinden. Maar soms moet je gewoon net iets anders kijken naar iemands kwaliteiten,’ zegt Weidenaar.

Wij zijn benieuwd naar uw mening. Moeten we het begrip ‘kwaliteit’ anders gaan uitleggen? Moeten we diversiteit in de top van het bedrijfsleven afdwingen? Of telt voor dit soort posities maar één ding: de best gekwalificeerde persoon krijgt de baan? Praat mee met de stelling van de dag:

 

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reacties op de stelling.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.