Reacties op de stelling

‘Als gepensioneerde geef ik aan een goed doel: mijzelf’

24 september 2019

Goede doelen verliezen in rap tempo hun vaste donateurs. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) verloor in 2018 63.000 vaste donateurs. Ook bij Unicef, Greenpeace en Oxfam-Novib verdwenen veel donateurs. Hebben zij dat aan zichzelf te danken?, vroegen wij u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Bob Karsbergen

Naast dat er nogal wat politiek gekleurde en/of dubieuze activistische instellingen zich onder de organisaties voor goede doelen bevinden, hebben we ook nog te maken met een belastingklimaat, immigratiebeleid en een in subsidies grossierende overheid.

Een mens behoeft zich om deze redenen niet snel schuldig te voelen als de knip wat vaker dicht blijft.
Overigens jammer dat bijvoorbeeld het bedrag van EUR 40 miljoen dat extra aan de geldverslindende NPO is weggegeven niet voor onderzoek naar allerlei ziekten is gegaan.

Marion Jansen

Eens met de stelling.
Al die clubs incasseren jaarlijks miljoenen waarvan een groot deel gaat naar overheadkosten en helemaal niet naar de doelen zelf. Er zitten daar veel teveel zakkenvullers in veel te dure gebouwen te lunchen en dineren op kosten van de donateurs en subsidiepotten. Bovendien doen veel ngo’s veel foute dingen.
Ik ben al jaren geleden gestopt met geld geven aan en/of lid zijn van al die clubs. Ik kan mijn geld beter besteden.
Ik geef alleen nog aan doelen waarbij niks aan de strijkstok blijft hangen en waarvan ik weet wat ze doen.

Bob Lagaaij

Misschien wat onderbelicht: veel organisaties zijn zonder veel ruchtbaarheid uitgegroeid tot bedrijven met honderden medewerkers. En een directie met uiterst riante salarissen, vaak ver over de 150.000 euro. Helaas: daarom geef ik uiterst selectief aan al die aardige dames aan de deur.

Elly Lousberg

Als gepensioneerde geef ik maar aan EEN goed doel en dat is MIJZELF!!!

Ciska Vollering

Deze week stond Save the Children voor de deur. Vriendelijk verzocht om direct te vertrekken. Ik wil niets met die smokkelaars ge maken hebben. De NGO’s hebben het inderdaad aan zichzelf te danken. Waarom zouden we meebetalen aan die activistische groeperingen die niets goeds voor hebben met ons en de mensen waar ze zogenaamd voor opkomen.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.