Reacties op de stelling

‘Kabinet moet zich bezighouden met échte problemen’

14 november 2019

In schoolboeken worden vrouwen en personen met een niet-westerse achtergrond achtergesteld, menen Leidse onderzoekers. Is dat schadelijk voor kinderen, of zoeken de onderzoekers naar problemen die er niet zijn?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Hendrik Nuyens

Het lijkt erop dat de professor de schoolboeken bekeken heeft door een politiek correcte bril. Het is haar bijvoorbeeld niet opgevallen dat woonwagenbewoners in de schoolboeken ontbreken. En dat terwijl Wikipedia het volgende meldt: ‘Sinds 15 juli 2014 is de woonwagencultuur als immaterieel erfgoed opgenomen binnen Nederland. De woonwagencultuur wordt hierdoor als officiële afhankelijke cultuur erkend.’

Henk de Hoogt

‘Kabinet moet stereotypering in schoolboeken aanpakken’. En dan niet alleen dat, ook de politiek-correcte GroenLinkse agitprop in de schoolboeken dient aangepakt te worden.

J. van Deventer

‘Zo bleek uit eerder onderzoek bijvoorbeeld dat meisjes scheikunde beter snappen als er plaatjes van vrouwelijke in plaats van mannelijke wetenschappers bij staan.’
Ik zou dat onderzoek wel eens willen zien. Ik vermoed dat er helemaal niet is nagegaan of die meisjes voor de betreffende opgaven vaker het juiste antwoord hebben. Ik denk dat die meisjes zélf hebben gezegd dat ze het (beter) snappen. Maar dat betekent allerminst dat ze het ook werkelijk snappen.

Robin Mulder

Wat een nuttig onderzoek met een voorspelbare uitkomst waar dus niks aan hebben en hopelijk niets mee doen!

F. Geurts van Kessel

Het kabinet moet… Het kabinet moet zich bezighouden met het zoeken naar échte oplossingen voor de échte problemen. Verder, of als onderdeel daarvan, moet het kabinet eens alle internationale verdragen van de laatste paar decennia waar Nederland gewoontegetrouw bij het kruisje heeft getekend eens goed tegen het licht houden en, indien dit voor Nederland beter is, opzeggen.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.