Reacties op de stelling

‘Kinderen zijn wel de verantwoordelijkheid van de ouders’

13 november 2019

De staat gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter van maandag over het terughalen van 56 IS-kinderen. Mag een kind worden gestraft voor de daden van zijn ouders? Of weegt het veiligheidsrisico zwaarder? We vroegen onze lezers of het aanvaardbaar is als kinderen worden ‘gestraft’ voor de daden van hun ouders. Lees een selectie van de reacties op de Stelling terug.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Annette Schols

Natuurlijk zijn kinderen niet verantwoordelijk voor de daden van hun ouders, maar deze kinderen zijn al vanaf hun geboorte verknipt. Dat er hier in Nederland arrogante hulpverleners zijn, die menen deze kinderen wel weer te kunnen terugspoelen naar “normale” kinderen is een gotspe. Deze hulpverleners hebben nog nooit te maken gehad met dit soort mensenkinderen. Een kind van 3 jaar die met een mes een beweging maakt van een keel doorsnijden. Daar kunnen wij hier in dit land niets mee. Trouwens, ik denk dat de huidige wetgeving totaal verouderd is. Onze wetgeving heeft geen antwoord op deze totaal andere wereld van het jihadisme. Ik zou zeggen…. snel onze wetten aanpassen aan de veranderende tijden.

 

Willemijn Voigt

In de eerste plaats is het Nederlanderschap van deze kinderen discutabel. Hoe zit het met hun andere paspoort? Hebben die landen ook zo’n wereldvreemde rechter die die ‘schaapjes’ zo graag terug wil halen? En aangezien deze moordenaarsbende van IS, de zielige moeders incluis, er niet voor terugdeinsden die ‘arme kinderen’ vanaf baby te indoctrineren en te leren dat ophangen en keel doorsnijden van andersdenkenden normaal is, vraag ik me af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat er in Nederland mensen zijn die denken dat deze gehersenspoelde jihadisten, van welke leeftijd dan ook, ooit nog omgeturnd kunnen worden tot moderne, vredelievende westerlingen. Willen zij hen in de klas van hun kinderen/kleinkinderen hebben? Fijn, als er o.a. over de Holocaust wordt gesproken. Is nu al zo’n probleem, laat staan dan.

 

Twan Hendriks

Kinderen zijn inderdaad niet verantwoordelijk voor de daden van hun ouders.
Maar kinderen zijn wel de verantwoordelijkheid van hun ouders. Kinderen zijn ook van hun ouders en niet van de staat.
Wanneer minderjarige kinderen door hun ouders ergens heen worden genomen dan is dat het recht van de ouders. Wanneer die ouders vervolgens niet terug mogen keren naar ons land, dan is dat ook automatisch het lot voor deze kinderen en het gevolg van de daden van hun ouders.

 

Frederik Geubel

Er worden zoveel kinderen gestraft op de wereld, bijvoorbeeld die van de Jezidi. Zij hadden helemaal geen keus. Zijn we daar ook verantwoordelijk voor? Wel de kinderen van daders maar niet die van de slachtoffers? Wedden dat een slimme advocaat daarvoor wel een gaatje weet te vinden met het mensenrechtenverdrag in de hand? Er is alleen nog nooit gedacht aan dat scenario.

 

Pieter Sibinga Mulder

Uiteraard zijn kinderen NIET verantwoordelijk voor het gedrag van hun ouders maar Nederland is ook NIET verantwoordelijk voor de dwazen en blinden die ons land vrijwillig verlieten om misdaden in de naam van Allah te begaan, met alle consequenties die daaraan verbonden zijn !!

 

Maria van Bommel

Kinderen zijn kwetsbaar en onschuldig, zeg ik altijd. In dit geval ligt dat heel anders, vanaf de geboorte zijn ze aanwezig bij onthoofdingen en andere barbaarse toestanden, dus gehersenspoeld. Zie het filmpje waar een kind van 8 jaar ons niet gelovigen, bedreigd met afslachten.
Moet er niet aan denken dat ik een van de kinderen in mijn klas krijg of bij ons op school komt. wie garandeert de veiligheid voor de andere kinderen? Laat ze mooi in hun geliefde land, nooit naar Nederland, ze hebben immers twee paspoorten, waarvan een islamitisch, daar horen ze thuis.

 

John Houtepen

Het gaat er niet om dat deze kinderen gestraft moeten worden, zij hebben NOG geen misdaden gepleegd.
Ze zijn wel, stuk voor stuk, geïndoctrineerd en horen hier niet thuis, net zoals ze eigenlijk niet de Nederlandse nationaliteit hebben of behoren te hebben.
En hier komen ze via familie vanzelf weer met de extreme islam in aanraking, gewoon omdat die overheerst in Europa qua denkbeelden.
Alle onderzoeken bewijzen dit. De islam gaat voor de wetten van een land en mag met geweld verdedigd worden zegt het grootste gedeelte.
Nooit binnenhalen dus en het zal me een zorg zijn wat met ze gebeurd.
Genoeg islamitische landen die ze kunnen adopteren.

 

Joost van der Wal

En wat als de moeders niet gevangen waren, maar gezellig in hun IS staat hadden gewoond, dan ook hadden die kindertjes een zielig leven gehad. Hadden we ze dan ook gered van hun ouders?

Het gaat helemaal niet over die kinderen, het gaat over de IS vrouwen die terug naar Nederland willen, omdat ze weten dat ze hier 3 jaar de cel in moeten, wat peanuts is voor wat ze hebben uitgespookt. De kindertjes worden gebruikt om wederom onze houding te verzachten. Zoals gebruikelijk bij links. Het is manipulatie.

 

Peter Wetzels

We mogen kinderen toch niet ontwortelen.
Doe het dan ook niet!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.