Reacties op de Stelling

‘Mijn kinderen kijken niet eens tv meer …’

Door Webredactie - 06 september 2018

Er gaat alsnog 40 miljoen euro extra naar de publieke omroep. Daarom vroegen wij u vanochtend of het misschien een idee was om van 3 naar 2 zenders te gaan. Dan kunnen we ook wat minder uitgeven aan die publieke omroep. Met die stelling was u het overduidelijk eens. Hierbij enkele uitspraken.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Antonius Smit schrijft:

Twee is goed, een is nog beter. Maar dan wel met een glashelder redactiestatuut waardoor niet uitsluitend linksige standpunten worden geventileerd. En dan ook nog eens graag zonder Jeroen Pauw, zonder Zembla, zonder Buitenhof, zonder voetbal, zonder DWDD-achtige programma’s, zonder het Filosofisch Kwintet en zonder die eeuwige Paul de Leeuw en alle andere BN’ers die dankzij de NOS multimiljonair zijn geworden.

Hans van ’t Sant schrijft:

De hele NPO opdoeken. Zonde van het geld voor uitsluitend het linkse gedachtegoed. Slechts 1 net handhaven, dat actief wordt als er in Nederland een ramp plaatsvindt, die gevolgen kan hebben voor de inwoners (bijv. een watersnood).

Oscar Hammerstein schrijft:

NPO kan makkelijk met twee zenders af. Het NOS journaal ’s morgens is zo oppervlakkig en slecht dat NPO beter volstaat met de herhaling van het journaal van daags tevoren (net als in België op Eén). Goedemorgen Nederland is 26 weken per jaar met vakantie (doorbetaald) en ook een verspilling van middelen. Het moderne TV-publiek haalt zijn amusement ergens anders vandaan (Netflix) dan de publieke TV. Lokale TV wordt beter bekeken dan de drie zenders van NPO.

Mattijn Heijne schrijft:

Met de opkomst van Netflix en andere vormen van media (o.a. YouTube) is het onverantwoord om door te gaan met 3 publieke zenders. Mijn kinderen kijken niet eens meer naar kabel-tv. Een directeur die aangeeft niet te kunnen bezuinigen bij een verlies van 40 mln per jaar is ook totaal onkundig. Dit is een erg zwak besluit van de regering.

Marcel Heilig schrijft:

RTL draait prima zonder subsidie. Geeft goed voorbeeld -hoe om te gaan met de markt. Levert uitstekende programma’s. Regering en en politiek bepalen het te voeren beleid. Hebben daarmee en daardoor hun eigen belangrijke kosteloze-partij politieke- propaganda mogelijkheden, NPO onder handbereik. Via belastingheffingen regeert de -arrogantie van de macht-, over de rug van de burger met het verspillen van vele tientallen miljoenen. Vandaar de subsidie op subsidie: komt echt geen einde aan!

Henny Rensenbrink schrijft:

Twee zenders meer dan genoeg ! Sport kan wel wat minder. Wel wedstrijden, maar niet ook nog eens uren ouwenelen over de sport door irritante betweters. Plat amusement kan ook wel wat minder. Schreeuwerige programma’ s als DWDD kunnen ook rustig weggelaten worden. En vooral geen geld uitgeven aan nasynchroniseren. Dat is overbodig en maakt het volgen van het programma voor slechthorenden onmogelijk.

Jos Merks schrijft:

Natuurlijk kan de NPO terug naar 2 zenders. Ik kan er toch maar een tegelijk kijken. Minstens 9 van de 10 programma’s zijn zo specifiek en voor maar weinig mensen interessant, dat die programma’s makkelijk gemist kunnen worden. En wat dacht je van die eindeloze herhalingen. Laat die allemaal wegvallen en je hebt nog maar 2 netten nodig.

Wim de Jong schrijft:

Het gemak waarmee NPO naar Den Haag kijkt, is illustratief. Niet zelf orde op zaken stellen. Niet de tering naar de nering. Niet terug naar de oorspronkelijke taakopdracht. Nee: hand ophouden en klagen. En: het morele vingertje omhoog, zich presenteren als de bewaker van Nederlandse cultuur. Feit is dat de NPO het speeltje is van elitair, zelf vergenoegd Nederland. NPO is een vervlechting van de subsidie slurpende instellingen die elkaar de bal toe spelen en luidkeels elkanders deugden benadrukken en elkaar de hemel in prijzen. Twee zenders NPO is meer dan genoeg. Een zender zou ook al voldoende zijn. Wat journaals en actualiteitenprogramma’s, waarvan de signatuur een afspiegeling is van de samenstelling van de Tweede Kamer. Wat zouden we daarmee een stap vooruit zetten!

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.