stijl

Marokkaans restaurant Chomicha in Eindhoven: Bismallah!

Door Eline Menkveld - 30 januari 2013

In de Eindhovense Kruisstraat zitten de Turkse slager, de Chinese apotheek en de Surinaamse toko vrolijk en voorbeeldig geïntegreerd naast elkaar.

De gevel van Marokkaans restaurant Chomicha valt hiertussen wel op en lijkt nog het meest op het decor van een Romeinse low budget film. Het interieur is meer van deze tijd.

Strak wit, houten meubels en accessoires en frutsels uit de souks: theepotjes, slofjes, kaarsen etc. En lampen om jaloers op te worden.

Eigenaar Mohamed raadt ons natuurlijk de proeverij aan, een culinaire reis door Marokko. En wanneer we de proeverij onderverdelen in gangen, kunnen we lekker lang blijven zitten.

Genieten van al die Marokkaanse klassiekers: harrira, pastilla kip, kiptajine met citroen en olijven, runderstoof met pruimen en amandelen. En ja, dan komt er nog meer: couscous met lamsvlees, kefta met ei en tomaat en een heerlijk dessert van Gringo (Marokkaans pannenkoekje) met crème brûlée van witte chocolade en honing.

Allemaal volgens de recepten van Mohameds moeder; de beste garantie voor authenticiteit en echte smaken. De hoeveelheid is wat riant voor ons gezelschap Hollandse dames, maar een grote kerel zal hier niets tekort komen.

Naast de écht Marokkaanse gerechten zijn er ook meer doorsnee westerse schotels met een Marokkaanse touch, zoals carpaccio met Argane olie. Ideaal als je familieleden of collega’s wilt meenemen die culinair niet zo multiculti zijn ingesteld.

Marokkaans restaurant Chomica – Kruisstraat 63 – 5612 CD Eindhoven – 040 2460402

Dit is een recensie van SpecialBite. Ga voor meer bijzondere restaurants naar SpecialBite.com. Wil je elke week de nieuwste en de meest bijzondere restaurants, bijzonder foodnieuws en originele kookboeken in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu hier in voor de SpecialBite nieuwsbrief.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.