stijl

Restaurant De Markt in Utrecht: à la Dolce Vita

Door Eline Menkveld - 03 januari 2013

In het gezellige horecastraatje Drieharingen, waar bij goed weer de tafeltjes op straat staan, zit restaurant De Markt. Geïnspireerd op, inderdaad, een overdekte markt waar van alles vers te koop is.

Het interieur doet daar ook wel wat aan denken, groot en hoog met rechts een open keuken waar hammen en knoflookstrengen hangen tegen een achtergrond van mozaïektegels.

Italiaans

Ook op de vloer mozaïek, tussen het hout door. De muur met foto’s van de film La Dolce Vita geeft de zaak veel sfeer, net als de verlichting in alle soorten.

De keuken is Italiaans, dus de naam zet je een beetje op het verkeerde been. Wij raden de ‘antipasti Mercato’ aan. Een bord vol met charcuterie, garnalen, tonijn, olijven, bruschetta tomaat. Een heerlijk begin.

Vriendelijke bediening

Vervolgens keus uit vijf stuks knapperige pizza’s, verse pasta’s maar ook gerechten als gebakken runderhaas, zeebaarsfilet of truffelrisotto.

Tel daar nog de ontzettend leuke, vriendelijke bediening bij op en het is duidelijk: deze zaak kun je niet voorbij lopen.
De Markt – Drieharingstraat 28 – 3511 BH Utrecht – 030-2300991

Dit is een recensie van SpecialBite. Ga voor meer bijzondere restaurants naar SpecialBite.com. Wil je elke week de nieuwste en de meest bijzondere restaurants, bijzonder foodnieuws en originele kookboeken in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu hier in voor de SpecialBite nieuwsbrief.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.