stijl

Cubaanse sferen in Amsterdam op de derde Habanos Day

Door Lucas Gasthuis - 15 mei 2013

Op zondag 26 mei 2013 wordt voor de derde keer Habanos Day gehouden, dit jaar in Amsterdam. Het evenement wordt georganiseerd door de La Casa’s del Habano en Habanos Specialists, dat wil zeggen winkels die zijn gespecialiseerd in handgemaakte Cubaanse topsigaren.

Gasten kunnen gedurende de dag in stijl genieten van Habano-workshops; een Belgisch bierproeverij en een gin-tonic-tasting, beide met bijbehorende sigaren. Ook is er een Masterclass Habanos rollen, deze wordt geleid door de bekende torcedora Ana Yansi Despaigne Russaux, een vrouwelijke sigarenrolster die speciaal voor het event is overgevlogen vanuit Havana. Het evenement wordt gehouden op de  driemaster Pollux, waar natuurlijk live muziek wordt gespeeld uit Cuba.

La Casa del Habano heeft Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Den Haag. Centraal staat de handgemaakte Cubaanse sigaar, zoals Cohiba, Montecristo en Romeo y Julieta. De stijlvolle ‘humidors’ van deze winkels bieden het grootste aanbod van Cubaanse sigaren in Nederland.

Het beste van Cuba

Diederik Festen, mede-eigenaar van La Casa del Habano in Amsterdam: ‘Het is alweer de derde keer dat wij de Habanos Day organiseren. Ook dit jaar wordt het een dag waarop mensen op stijlvolle wijze kunnen genieten van het beste wat Cuba te bieden heeft: aanstekelijke muziek, hapjes, drankjes en uiteraard onze fraaie Habano’s. We sluiten de dag af met een heerlijk buffet.’

Habanos is een beschermde herkomstbenaming, voorbehouden aan Cubaanse sigaren die gemaakt worden volgens vaste principes en met tabak die exclusief afkomstig is uit specifiek omschreven gebieden in Cuba. ‘Onze Casa’s zijn toegankelijk, maar hebben tegelijkertijd een exclusief karakter, door de high-end Cubaanse sigaren die wij aanbieden. Die bijzondere combinatie proberen wij terug te laten komen op de Habanos Day’, aldus Festen.

Deelname aan de Habanos Day 2013 kost 75 euro, inclusief 3 workshops, Open bar, 4 Habanos sigaren, hapjes en een buffetdiner. Aanvang is vanaf 12.00 uur. Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar bij de Casa’s del Habano of Habanos Specialists. Locatie: De Driemaster Pollux NDSM-pier 6, Amsterdam.

Meer informatie over de Habanos Day 2013 vind je op habanos-day.nl.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.