stijl

Gaat Zara te ver met deze trui voor jongens?

Door Shari Deira - 27 augustus 2014

Opnieuw in korte tijd is er veel te doen om kleding van de Spaanse modeketen Zara. Dit keer gaat het om een trui voor jongens, die veel doet denken aan de trui die joden moesten dragen in concentratiekampen.

De ster lijkt op de davidster die joden tijdens de Tweede Wereldoorlog van de nazi’s moesten dragen, maar wie goed kijkt ziet dat er sheriff op de ster staat.

Reacties

Op Twitter zijn verbaasde reacties te lezen. Het shirt is inmiddels van de site gehaald en Zara heeft excuses aangeboden.

T-shirt

Zara lag vorige week nog onder vuur vanwege een wit T-shirt met de tekst White is the new Black. De tekst is waarschijnlijk een verwijzing naar een uitspraak die veel in de mode wordt gedaan. Een kleur die dat seizoen in is wordt al gauw ‘het nieuwe zwart’ genoemd.

Of het is een knipoog naar de populaire Netflix-serie Orange is the new Black, over een Amerikaanse vrouwengevangenis. Hoe dan ook, de tekst viel bij velen niet in goede aarde.

Vooral in de Verenigde Staten, waar het debat over racisme wederom actueel is door de rellen in Ferguson, waren er veel kritische reacties op het shirt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.