stijl

Prinsjesdag 2014: bijzondere hoedjes op het Binnenhof

Door Shari Deira - 16 september 2014

Op Prinsjesdag draait het behalve om de Troonrede en de miljoenennota, ook om de hoedjes. De meeste hoofddeksels waren dit jaar vrij sober.

Toch hebben wij hebben enkele bijzondere hoedjes van Prinsjesdag 2014 geselecteerd (foto’s ANP).

Máxima

Koningin Máxima droeg op deze derde dinsdag van september een rode jurk met bijpassende handschoenen en een vrij klein rood hoedje.

Bussemaker en Thieme

Minister Jet Bussemaker (PvdA, Onderwijs) liet haar outfit voor vandaag maken door zestien mbo-scholieren van de Summa Fashion in Eindhoven en het SintLucas in Boxtel. De scholieren lieten zich inspireren door de kleuren van een pauw.

Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marianne Thieme staat bekend om de bijzondere creaties die ze draagt tijdens Prinsjesdag. Dit keer draagt Thieme een jurk met een patroon van biljetten van honderd euro. Haar hoed is bekleed met planten.

Schippers en Hennis

Dat een hoed niet altijd een uitbundige creatie hoeft te zijn, bewijst minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid). Samen met haar dochter Eva, die een klein bolhoedje draagt, was zij aanwezig bij Troonrede.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD, Defensie) draagt een stijlvolle hoed die mooi staat bij haar jurkje.

Dijksma en Dik-Faber

Voor staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA, Economische Zaken) geen enorme hoed, maar liever een wat kleiner, paars haarbandje.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber droeg op deze Prinsjesdag een mantelpakje en een hoed, die zijn gemaakt van petflessen. Hoewel Dik-Faber tevreden is over de uitkomst, moet ze toegeven dat het wel erg warm is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.