stijl

Hollands glorie bij Victoria’s Secret-show in Londen (foto’s)

Door Elif Isitman - 03 december 2014

Maandagavond presenteerde het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret zijn nieuwe collectie. Van alle modellen waren er maar liefst vijf van Nederlandse bodem.

Naast Doutzen Kroes, die voor de zevende keer meeliep en vier maanden geleden nog beviel van een dochter, maakten de Nederlandse modellen Romee Strijd, Maud Welzen, Bregje Heinen en Imaan Hammam deel uit van de ‘Angels’, zoals modellen bij Victoria’s Secret worden genoemd.

Meelopen in de shows van het Amerikaanse modemerk geldt als een van de hoogste idealen voor nieuwbakken modellen. Voor wie mag meelopen met een show is doorgaans namelijk een glansrijke carrière in de mode-industrie het gevolg. Bekende modellen die zich eerder leenden voor shows van het merk zijn Gisele Bündchen, Adriana Lima en Heidi Klum.

De selectie voor de shows is dan ook streng. Zelfs modellen die al een contract op zak hebben, worden vooraf aan de show nog gekeurd om te vast te stellen of ze nog wel de ‘goede maten’ hebben.

De Britse tabloid The Sun schreef onlangs dat de modellen die aan de show van 2014 mochten meedoen op een streng dieet werden gezet. Ze kregen dagelijks een maaltijd met een hoog proteïne-gehalte van minder dan 500 calorieën en moesten twee uur langer dan normaal in de sportschool doorbrengen.

Vroeg naar bed gaan is ook deel van het strenge beauty-regime: geen van de Angels mag later dan twee uur naar bed.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.