John de Greef

Nederland krijgt de primeur van Michael Kors-mannenmode

Door John de Greef - 03 juni 2015

De deze week geopende Michael Kors-winkel in Amsterdam biedt als eerste in Europa nu ook mannenmode van de zeer succesvolle Amerikaanse ontwerper Michael Kors.

Per mail laat Kors vanuit New York weten: ‘I’m excited to be introducing our men’s collection in Amsterdam‘. Zeer omvangrijk is zijn collectie MK-kleding voor mannen nog niet op de eerste etage van de nieuwe, lichte winkel aan de Leidsestraat (32-36) in de hoofdstad.

Reële kijk

Maar samen met de vele zwarte tassen en andere stoere mannenaccessoires laten de vrij klassieke en neutraal getinte kleren goed zien hoe Kors de man graag met gevoel voor realisme kleedt: eigentijds comfortabel en niet al te uitgesproken modieus. Overigens zijn de prijzen ook reëel te noemen: simpel V-hals shirtje met zilveren MK op borsthoogte voor € 59.

De typische stijl van de Michael Kors-mannenmode  sierde de cover van de recente editie van Elsevier STIJL Mannenmode.  Een beeld uit de Michael Kors-zomermodeshow 2015 in New York die overwegend vrouwenmode liet zien.

Maar de paar modelmannen die mee liepen overtuigden wel met hun Kors-kleren. Reden om in de rubriek Catwalk aandacht te besteden  aan zijn ontwerpen onder het kopje: ‘De reële kijk van Kors’.

Onnatuurlijk

Afgelopen februari werd de collectie voor de komende winter alweer getoond in New York. Voor vrouwen een mooi samengaan van glamour en comfort. Voor de mannen die daar tussen mochten lopen bleef Kors zijn eigentijds-klassieke opvattingen trouw. Zeker luxe en mooi, maar niet te opvallend.

De dag voor de show vroeg ik hem naar zijn plannen met de mannenmode. Expansie zat er zeker in – hoewel Amsterdam toen nog niet genoemd werd, maar we  hoefden zeker niet te rekenen op speciale mannenmodeshows. ‘Dat vind ik zo onnatuurlijk!’ was zijn verrassende antwoord. ‘Ik kan het niet voor me zien: een hele collectie met alleen maar mannen die in mijn mode lopen’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.