stijl

Radiostation geeft geld aan familie overleden verpleegster

Door Shari Deira - 11 december 2012

Het Australische radiostation 2Day FM stelt tot eind december alle reclame-inkomsten beschikbaar aan de familie van verpleegkundige Jacintha Saldanha, die vermoedelijk zichzelf heeft gedood na een grap van twee dj’s.

Het gaat om een bedrag van omgerekend minimaal 590.000 euro, berichten Australische media. 2Day FM heeft ook bekendgemaakt dat de kerstborrel voor het personeel dit jaar niet doorgaat.

Geld

Door het bedrag te schenken, hoopt het radiostation te kunnen bijdragen aan het verwerken van het verdriet van de familie.

Personeel van het radiostation heeft dit jaar ook geen kerstborrel. Het zou volgens 2Day FM-eigenaar Southern Cross Austero ongepast zijn om nu een kerstfeest te geven. Het geld dat wordt bespaard met het schrappen van het feest gaat naar een goed doel.

Informatie

Saldanha werd vorige week gebeld door twee presentatoren van de 2Day FM. De twee deden alsof ze koninigin Elizabeth II en prins Charles waren en vroegen om informatie over de zwangere Kate Middleton. Saldanha verbond de twee door met een andere verpleegkundige, die de informatie gaf.

Vrijdag werd het lichaam van Saldanha gevonden. Vermoedelijk heeft ze zichzelf om het leven gebracht. De presentatoren waren zeer geëmotioneerd over de dood van Saldanha.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.