stijl

Modeontwerper John Galliano werkt aan comeback

Door Shari Deira - 18 januari 2013

Modeontwerper John Galliano krijgt een tweede kans na zijn ontslag bij modehuis Dior vanwege antisemitische uitspraken. Galliano werkt de komende weken in de studio van niemand minder dan Oscar de la Renta die zich voorbereid op de modeweek in New York.

Dat zegt De la Renta vrijdag tegen modevakblad WWD. ‘John en ik kennen elkaar al heel lang en ik bewonder zijn talent. Hij heeft lang en hard gewerkt aan zijn herstel en ik ben blij dat ik hem deze kans kan geven om terug te komen in de modewereld.’

Kans

De samenwerking zou een suggestie zijn van Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour. Zij is goed bevriend met beide ontwerpers en zou aan diverse modemerken hebben gevraagd of er nog plek is voor Galliano.

Galliano laat weten blij te zijn met deze kans. ‘Ik ben Oscar zo dankbaar dat hij heeft gevraagd om in zijn studio te komen,’ zegt de ontwerper.

Hulp

Dior ontsloeg Galliano in 2011 omdat hij antisemitische uitspraken had gedaan op een terras in Parijs. Hij was eerder al een keer opgepakt omdat hij een stel had beledigd door antisemitische opmerkingen te maken.

Galliano heeft nadat hij werd ontslagen hulp gezocht voor zijn alcoholverslaving. Ook zou hij zich hebben verdiept in de geschiedenis van het Joodse volk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.