stijl

Vijf bijzondere outfits tijdens inauguratie Obama

Door Shari Deira - 22 januari 2013

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag voor de tweede keer de eed afgelegd voor zijn laatste ambtstermijn. Wie droeg wat tijdens deze dag vol feestelijkheden?

Elsevier STIJL zette wat outfits van deze speciale dag op een rij.

Michelle Obama

Hoewel de inauguratie draait om de president, wordt ook kritisch gekeken naar de presidentsvrouw. Stijlicoon Michelle Obama droeg overdag een outfit van de Amerikaanse ontwerper Thom Browne. Hij maakte voor de first lady een marineblauwe, geruite jas. De vrouw van Barack Obama maakte haar outfit af met een riempje en schoenen van het betaalbare Amerikaanse merk J. Crew.

Naar de diverse gala’s maandagavond droeg Michelle Obama een rode jurk van ontwerper Jason Wu. Hij maakte ook de jurk die zij droeg tijdens de inauguratie in 2008.

Sasha en Malia Obama

Dochters Sasha (11) en Malia (14) zagen er maandag ook zeer stijlvol uit. De stijl van hun moeder is duidelijk in hun outfits terug te zien. Sasha droeg een paarse, mouwloze jurk van Kate Spade. Daarbij had ze een paarse jas.

Malia droeg een blauwe jurk en paarse jas van het door Michelle Obama zeer geliefde merk J. Crew.

Jill Biden

Jill Biden, de vrouw van vicepresident Joe Biden, werd ook gekleed door Amerikaanse ontwerpers. Ze droeg overdag een zilvergrijze jas met een grote strik van Lela Rose.

In de avond droeg Jill Biden een blauwe jurk van zijde, gemaakt door Vera Wang.

Beyoncé Knowles

Voor Amerikaanse artiesten is er geen grotere eer dan het volkslied te mogen zingen tijdens de inauguratie. Dit jaar had zangeres Beyoncé de eer. Ze droeg voor deze speciale gelegenheid een vorstelijke zwarte jurk van Pucci met een jas van Christian Dior. Voor Beyoncé geen opgestoken haren maar golvende blonde lokken.

Samen met haar man, rapper Jay-Z, die een grijs pak droeg, zag ze er prachtig uit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.