stijl

Strenge dress code: geen blote borsten bij Grammy’s

Door Kelly van Alphen - 07 februari 2013

Beroemdheden die naar de 55e uitreiking van de Grammy Awards gaan, moeten dat ‘passend gekleed’ doen. Het Amerikaanse televisienetwerk CBS hoopt hiermee het aantal pikante outfits dit jaar zoveel mogelijk in te perken.

Het strengere beleid geldt alleen voor de vrouwelijke gasten die aanwezig bij de uitreiking van de felbegeerde muziekprijs.

Billen en borsten

Het nieuwe beleid houdt in dat ‘billen en borsten op een adequate manier worden bedekt’. Zo zijn bijvoorbeeld ‘thong-type costumes’, outfits die niet meer verhullen dan een gemiddeld lingeriesetje, ongewenst bij het evenement.

Ook doorschijnende kleding en kleding waarbij de navel is te zien, mogen de dames in de kast laten hangen.

Uitdagende jurken

Uitdagende jurken die werden gedragen tijdens eerdere uitreikingen van de Grammy’s zijn de reden voor de strengere richtlijn voor sterren die uitgebreid voor de camera zullen poseren.

Zangeres Jennifer Lopez verscheen in 2000 in een jurk die niet veel aan de verbeelding overliet. Collega zangeres Rihanna verscheen in 2011 in een weinig verhullende, doorschijnende jurk.

Het is natuurlijk maar de vraag of iemand zich zal houden aan de dress code van CBS. Aankomende zondag heeft de uitreiking van de muziekprijs plaats in het Staples Center in Los Angeles.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.