stijl

Ford biedt excuses aan voor ‘smakeloze’ campagne

Door Claartje Vogel - 25 maart 2013

De Amerikaanse autofabrikant Ford trekt een reclamecampagne terug, waarbij de beroemde zusjes Kardashian, stijlicoon Paris Hilton en de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi op een ‘grove manier’ zijn afgebeeld. Ford heeft excuses gemaakt.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Business Insider.

Afbeeldingen

Op de posters staan stripfiguren van Kourtney, Kim en Khloe Kardashian. De dames zitten halfontkleed vastgebonden in de achterbank van een Ford Figo. Paris Hilton zit glimlachend achter het stuur.

Op een andere afbeelding zit de Italiaanse ex-premier Berlusconi achter het stuur. Achterin de auto liggen drie schaars geklede dames, eveneens vastgebonden en met een prop in hun mond.

Ford Figo

De slogan van de campagne is ‘Laat je zorgen achter in de extra grote achterbak van Figo’.

Het reclamebureau JWT India ontwierp posters voor de promotie van de nieuwe Ford Figo in India. De afbeeldingen stonden sinds vrijdag op de reclamewebsite Ads of the World, maar zijn nooit geprint. De posters zijn van de site verwijderd.

Spijt

De Amerikaanse autobouwer kreeg een hoop kritiek op Twitter. Indische Twitteraars vonden de campagne ‘walgelijk’.

Ford en het moederbedrijf van het reclamebureau hebben hun excuses aangeboden. Ford: ‘We hebben enorme spijt van dit incident. Het had nooit mogen gebeuren. De posters gaan in tegen goed fatsoen en de professionele waarden van Ford.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.