stijl

Galliano en Dior vechten ontslag in oktober uit

Door Kelly van Alphen - 15 maart 2013

Het laatste woord is nog niet gezegd over het ontslag van ontwerper John Galliano bij Dior. De Britse ontwerper en zijn voormalige werkgevers Christian Dior Couture staan op 24 oktober in Parijs voor de rechter.

Chantal Giraud-van Gaver, de advocaat van Galliano heeft dat donderdag bevestigd.

Zes miljoen

Galliano kwam in maart 2011 in het nieuws nadat hij zich in een dronken bui antisemitisch had uitgelaten in een café in Parijs. De videobeelden daarvan gingen de hele wereld over. Hierop ontsloeg Dior hem als hoofdontwerper.

Galliano eist een schadevergoeding van zes miljoen euro, wat neerkomt op het drievoudige van zijn jaarsalaris bij Dior.

Bezwaar

Op 24 oktober komt de zaak voor. Dior maakte bezwaar tegen de eerste hoorzitting afgelopen maand bij het Conseil de prud’hommes, het Franse arbeidsgerecht. De raad oordeelde dat het mogelijk was om al Galliano’s claims tegen zijn voormalige werkgever te horen.

Begint dit jaar maakte Galliano zijn comeback in de modewereld tijdens de New York Fashion Week. Hij hielp Oscar de la Renta met het ontwerpen van zijn herfst/winter-collectie voor 2013.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.