stijl

Hot spot in Goes: Italiaans koken met hart en ziel

Door Marloes Derks - 27 maart 2013

Wat vroeger de functie van café-restaurant Het Postkantoor was, laat zich makkelijk raden. Interieurontwerper Ferry Tabeling liet geen kans onbenut om de sfeer van het oude pand bij de verbouwing intact te laten en combineerde oud en modern op bijzondere wijze.

Zo haalde hij inspiratie voor de luifels boven het terras uit ouderwetse postzakken en maakte hij van de postsorteervakken een lamp die ook dienst doet als tijdschriftenrek. Het levensgrote portret van koningin Juliana en prins Bernhard symboliseert de tijdgeest, evenals een gigantisch veeldelig grootmoeders servies dat als pronkstuk is uitgestald.

Pizza’s

In de keuken staan koks uit Napels, die al zingend pizza’s hooghouden op één vinger. Alles houden ze in de gaten, van de elasticiteit van de pasta tot de dikte van de saus. Koken met hart en ziel, van pizza tot saltimbocca alla Romana.

Uitgaanscafé

In het weekeinde gaan de tafels aan de kant en is Het Postkantoor een uitgaanscafé. Onder toeziend oog van Bernhard nemen de jongeren van Goes de boel in de avonduren dan over.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.