stijl

Sylvie en Rafael boos op Privé om ‘leugens’ Cyprus

Door Claartje Vogel - 28 maart 2013

Sylvie en Rafael van der Vaart dreigen weekblad Privé voor de rechter te slepen vanwege valse berichtgeving over het tweetal. Het roddelblad had gemeld dat het voormalige koppel veel geld zou kwijtraken vanwege belangen op het in crisis verkerende Cyprus.

Dat meldt showbizznewz.nl.

Spaargeld

Volgens weekblad Privé zijn de Van der Vaarts miljoenen kwijt, omdat ze sinds 2002 ook hun spaargeld op Cyprus stalden.

De woordvoerder van Sylvie en Rafael van der Vaart bevestigde aan RTL Boulevard dat het beroemde stel bedrijven heeft op Cyprus, maar doet de berichten over miljoenenverliezen af als ‘totale onzin’.

Onzorgvuldige berichten

‘De suggestieve berichtgeving in Privé en op de website van de Telegraaf staat vol feitelijke onjuistheden en van zorgvuldige berichtgeving is dan ook – wederom – absoluut geen sprake,’ zegt de woordvoerder.

Rafael en Sylvie van der Vaart nemen afstand van wat er geschreven is in Privé en de Telegraaf.

Twee bedrijven

Uit het Cypriotisch handelsregister blijkt dat Sylvie en Rafael van der Vaart inderdaad twee bedrijven hebben gevestigd op het eiland. Het gaat om de merken Rafa Sports Limited en Sylverie Productions Limited.

Om de bankensector te redden, moeten rekeninghouders met tegoeden boven de 100.000 euro geld inleveren. Hoeveel van hun vermogen het beroemde voetbalkoppel verliest, is niet bekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.