stijl

Vivienne Westwood: kleding First Lady ‘verschrikkelijk’

Door Kelly van Alphen - 08 maart 2013

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood heeft flink uitgehaald naar de Amerikaanse First Lady Michelle Obama. Ze noemt de kleding die Michelle Obama draagt ‘verschrikkelijk’.

Dat vertelt Westwood in The New York Times.

Geen idee

‘Begin niet over haar (Michelle), het is verschrikkelijk wat ze draagt,’ zei Westwood over de kleding van de First Lady. ‘Eigenlijk wil ik het er niet over hebben. Het is een zeer mooie vrouw, maar ze heeft geen idee wat voor kleding goed bij haar past’.

Over presidentsvrouw Jackie Kennedy is Westwood wel vol lof. ‘Zij was totaal anders. Haar kleren pasten goed bij haar en gaven haar nog meer glamour. Daar is mode ook voor: om je te helpen, en niet om je nog conservatiever te maken,’ concludeert de ontwerpster.

Kate Middleton

Het is zeker niet de eerste keer dat de 71-jarige ontwerpster een provocerende uitspraak doet over een beroemdheid. Nog geen maand geleden moest Kate Middleton het ontgelden.

Volgens Westwood moet de hertogin van Cambridge vaker dezelfde kleren dragen om zo bij te dragen aan een beter milieu. ‘Als je er toch heel veel moeite aan besteedt om kleding te vinden die bij je past, blijf het dan ook dragen,’ sprak Westwood toen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.