stijl

Hotspot: Dineren en distilleren in de Hoofdvaartkerk

Door Marloes Derks - 12 april 2013

In de Haarlemse Jopenkerk wordt bier gebrouwen, maar in Hoofddorp maken ze het nog bonter: daar is in de voormalige Hoofdvaartkerk een distilleerderij geopend.

Aan de buitenzijde is niets te zien, maar het interieur van de kerk is volledig omgegooid om plaats te maken voor een proeflokaal en restaurant. Door deze unieke combinatie is de Hoofdvaartkerk meer dan een plek om simpelweg te dineren.

Van kerk naar kerk

In de grote koperen ketels achter de bar wordt onder meer Kenau gestookt. Voor deze likeur gebruikt stoker Etienne Haringa verschillende restbieren afkomstig uit de Jopenkerk in Haarlem. Zo gaat de drank van kerk naar kerk.

Op vrijdag en zaterdag wordt er gestookt en trekt het aroma van het distillaat door het hele gebouw. Haringa leert de gasten graag meer over het stookproces, terwijl hij met diverse likeuren langs de tafels wandelt.

Corenwyn

Chef-kok Paul Turenhout combineert de ouderwetse distillaten moeiteloos met een moderne keuken.

Toch kijken de gasten vooral uit naar het digestief: een goed glas Corenwyn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.