stijl

Hotspot: Slapen als een vorst in de Prinsenhof

Door Marloes Derks - 19 april 2013

In de schaduw van de Martinitoren in het centrum van Groningen ligt al sinds de zestiende eeuw het Prinsenhof verscholen. In de karaktervolle gebouwen waarin vroeger de stadhouders van de Republiek vertoefden, is sinds september vorig jaar de Prinsenhof Groningen gevestigd.

Wie door de poorten het pand betreedt, laat de drukte van de stad direct achter zich. Het volledig gerenoveerde gebouw biedt plaats aan een hotel, een restaurant en een grand-café.

Stadhouder Willem Frederik

Restaurant Alacarte kijkt uit op de Prinsentuin, die werd aangelegd voor stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw. Een deel van de hotelkamers kijkt uit op deze prachtige tuin of op de imposante Martinitoren op het plein aan de voorzijde van het hotel.

Eind april wordt in de Prinsentuin een theehuis geopend voor zowel hotelgasten als andere bezoekers. Bij de inrichting van de hotelkamers is goed op de details gelet. Ze zijn, ondanks de luxe bedden, niet alleen bedoeld om te slapen: het moet vooral voelen als thuiskomen. En die opzet is helemaal geslaagd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.