stijl

Ron Gastrobar: een sterloze hemel

Door Vincent van Dijk - 06 april 2013

Sterrenrestaurants hebben het zwaar. Mensen geven bewuster geld uit en gaan minder vaak uit eten. Bovendien willen we weer pure gerechten en klassieke smaken in plaats van gepriegel op een spiegel. Ron Blaauw voelde dit prima aan en verbouwde zijn tweesterrenzaak tot een laagdrempelige eetbar.

De inrichting van Ron Gastrobar lijkt geïnspireerd door de Harbour Club, maar de vleesdroogkast, de IKEA-schalen vol Amsterdams zuur en toegewijde bediening zorgen in ieder geval voor een ontspannen sfeer.
Rond de bar staan de gasten dan ook in drie rijen dik te genieten van krokante kalfshersentjes met jonge prei, Rons bloemkool met Messenkleverkaas en dry-aged longhaas met béarnaise. De gerechtjes zijn divers, doordacht en vol van smaak.

Charmante gastheer

De enige overgebleven ster en charmante gastheer Ron verwent zijn dankbare gasten zelf met Amsterdamse uien, ossenworst met mosterd en gezellige boterhamzakjes die het amusegeweld van weleer al snel doen vergeten.
Alle ‘tussengerechtjes’ kosten 15 euro. Reserveren kan tot 19 uur, daarna loop je gewoon binnen.
Meer informatie over het restaurant? Ga naar: rongastrobar.nl
Trendwatcher Vincent van Dijk van HBMEO eet al 10 jaar lang elke dag in restaurants.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.