stijl

Te koop: het duurste appartement van New York

Door Claartje Vogel - 23 april 2013

Ben je op zoek naar een huis in New York en zit je goed in de slappe was? Dan is dit appartement gelegen aan Central Park misschien iets voor jou. Het appartement staat sinds kort te koop voor 125 miljoen dollar (100 miljoen euro). Daarmee is het het duurste appartement van New York.

Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Het appartement maakt deel uit van het Pierre Hotel in de bekende, rijke Upper East Side van Manhattan. Vanuit de enorme ramen kijk je uit over alle delen van Manhattan, Central Park en de Hudson en de East River. Voor nog beter uitzicht kun je op een van de vier dakterrassen gaan zitten.

Martin Zweig

Beursanalist Martin Zweig kocht het huis in 1999 voor 21,5 miljoen dollar, wat destijds ook een record was. Zweig werd beroemd door de beurscrash van 1987 te voorspellen. Hij overleed in februari op zeventigjarige leeftijd.

Het huis aan 5th Avenue dat Zweig nalaat heeft zestien kamers, zes badkamers, een Zweedse sauna, vier keukens en een privélift. De toekomstige kopers moeten rekening houden met een maandelijkse energienota van 47.000 dollar en de kosten van twee huishoudsters.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.