stijl

Camerabeelden arrestatie Reese Witherspoon opgedoken

Door Claartje Vogel - 03 mei 2013

Er zijn camerabeelden van de veelbesproken arrestatie van de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon opgedoken op internet. De actrice werd in dronken toestand gearresteerd toen ze zich verzette tegen de aanhouding van haar man wegens rijden onder invloed.

Entertainmentwebsite TMZ maakte vrijdag camerabeelden openbaar van de arrestatie van Witherspoon en haar man Jim Toth. De beelden zijn afkomstig van de politie. Op de video (onderaan deze pagina) is zeer te horen dat de actrice niet overdreef, toen ze tegen Amerikaanse media verklaarde dat ze ‘allerlei gekke dingen’ heeft gezegd.

Verzet

De actrice zat naast haar echtgenoot toen hij op de verkeerde rijbaan reed. Agenten hielden hem aan en een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Witherspoon verzette zich tegen zijn arrestatie en vroeg de agenten of ze wel wisten wie zij was.

Witherspoon dreigde: ‘daar komen jullie nog wel achter’. Ook loog ze dat ze zwanger was en daarom nodig naar de wc moest. Donderdag verklaarde een schuldbewuste Witherspoon in een interview met televisieprogramma Good Morning Americadat ze ‘in paniek’ rare dingen zei, omdat haar man werd gearresteerd.

Boete

Witherspoon bood haar excuses aan: ‘Ik had duidelijk een drankje te veel op en ik schaam me diep over de dingen die ik heb gezegd.’

Ze werd donderdag veroordeeld en moet een boete betalen van 213 dollar. Haar echtgenoot Jim Toth bekende schuld aan rijden onder invloed en kreeg een taakstraf van veertig uur. Ook moet hij een lesprogramma volgen over alcohol.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.