stijl

Filmfestival Cannes van start: wie droeg wat op de rode loper?

Door Shari Deira - 16 mei 2013

Het filmfestival in Cannes is officieel van start gegaan met de première The Great Gatsby. Voor de openingsfilm van het prestigieuze festival droegen Hollywood-sterren weer hun mooiste outfits.

Het filmfestival heeft voor de 66ste keer plaats. Elsevier STIJL zet een aantal mooie ‘rode loper-jurken’ en pakken op een rij.

1. Carey Mulligan

Hoofdrolspeler in The Great Gatsby Carey Mulligan droeg tijdens de première een eenvoudige maar sierlijke jurk van Dior. Als enige accessoire draagt Mulligan diamanten oorbellen van Tiffany & Co. Haar rode lippenstift geeft extra kleur aan haar verder neutrale look.

2. Nicole Kidman

Actrice Nicole Kidman speelt niet in The Great Gatsby maar zit in de jury van het filmfestival. Voor de eerste rode loper van het festival droeg Kidman een kleurrijke jurk van Dior Haute Couture. Het stijlvolle kapsel van de actrice vult de jurk perfect aan.

3. Isla Fisher

In The Great Gatsby speelt Isla Fisher de rol van Myrtle Wilson. Voor de première koos de actrice voor een felrode jurk van Oscar de la Renta.

4. Cindy Crawford

Model Cindy Crawford ging ook naar de openingsfilm van Cannes en droeg een verleidelijke witte jurk met een korte sleep van Roberto Cavalli. Het is duidelijk te zien dat het model van 47 nog steeds in perfecte vorm is.

5. Leonardo DiCaprio

In deze rij mag hoofdrolspeler Leonado DiCaprio natuurlijk niet ontbreken. Hij droeg voor dit speciale evenement een pak van Yves Saint Laurent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.