stijl

Hot Spot: 1NUL8 in Rotterdam, gebouw dat geluk had

Door Marloes Derks - 10 mei 2013

Na het bombardement op Rotterdam in 1940 was er van de binnenstad niet veel meer over dan een kale vlakte. Minervahuis I aan de Meent bleef als enige kantoorgebouw achter de Coolsingel overeind staan en wordt door Rotterdammers ook wel ‘The Lucky Building’ genoemd.

Op deze bijzondere plek is 1NUL8 geopend, een wijnbar die staat als een huis. De wijnkaart telt meer dan veertig wijnen, waarvan diverse soorten ook per glas worden geserveerd.

Rosé met aroma van Engelse drop

De menukaart wordt gekenmerkt door kleine mediterrane hapjes en tapas. De gewone bitterbal zult u hier niet aantreffen: in plaats daarvan worden croquetas geserveerd, kleine kroketjes met serranoham. Deze ham wordt tentoongesteld in een prachtige vitrine en doet het water in de mond lopen.

1NUL8 heeft geen sommelier in dienst, maar laat de gasten zelf kiezen aan de hand van smaakomschrijvingen op de kaart, zoals ‘rosé met aroma van Engelse drop en citrusfruit’. Het aanbod varieert van huiswijnen van twee tientjes tot een prestigieuze margaux van 1.095 euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.