stijl

Hot Spot: restaurant One, chic met graffitti

Door Marloes Derks - 24 mei 2013

Van het kleine Maasniel naar de hippe ECI Cultuurfabriek in hartje Roermond. Chef-kok Edwin Soumang hoefde er niet lang over na te denken en verhuisde zijn restaurant One naar deze unieke locatie.

Hoewel de initiatiefnemers van de Cultuurfabriek in eerste instantie meer zagen in een eenvoudig koffietentje, werd al snel ingezien dat een restaurant met Michelinster het pand net dat beetje extra allure kon geven.

Spinazie

One biedt dan ook meer dan de standaardkoffie met appelgebak. Zo is er voor de lunch keuze uit een vijfgangen-verrassingsmenu of bijzondere à-la-cartegerechten als rogvleugel met spinazie, bloemkool en venkel.

Ook voor het diner kunt u zich door de vindingrijkheid van Soumang laten verrassen. Dit kan onder meer aan de chef’s table , die letterlijk een kijkje in de keuken biedt.

Restaurant One doet, ondanks de graffiti op de muur die herinnert aan de ruige geschiedenis van het gebouw, chic aan en lijkt in de voormalige Elektro Chemische Industrie (ECI) meer op zijn plek dan in Maasniel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.