stijl

Hot Spot: Waar mannen jongens zijn

Door Marloes Derks - 31 mei 2013

Teuge is al bijna 75 jaar een walhalla voor vliegliefhebbers. In het kleine Gelderse dorp werd in 1935 een vliegveld aangelegd dat vandaag de dag nog steeds fervent wordt gebruikt door hobbyvliegers en piloten in opleiding.

Bij zo’n bijzondere locatie hoort een goed restaurant als The Hangar, in, jawel, een oude vliegtuighangar. Een enthousiast team stampte onder leiding van bedrijfsleider Gert-Jan Poterman in tweeënhalve maand een ware hot spot uit de grond.

Krachtig

De inrichting is robuust maar knus. Veel hout, veel staal en grote, comfortabele chesterfieldbanken rond een open vuur. Ook het menu is robuust te noemen: flinke stukken Iers rundvlees domineren de kaart, die wordt aangevuld met gerechten als bouillabaisse.

The Hangar is geschikt voor iedereen: de vliegtuigbezitter geniet er net zo goed van zijn hamburger als de passant. Maar met uitzicht op opstijgende vliegtuigen en het gebrul van vliegtuigmotoren op de achtergrond, is het vooral een plek waar mannen weer even jongens kunnen zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.