stijl

Chinezen bestormen David Beckham: zeven gewonden

Door Shari Deira - 20 juni 2013

Chinezen in Shanghai hebben er veel voor over om een glimp op te vangen van oud-profvoetballer David Beckham. Bij een bezoek aan de Tongji-universiteit stormden vijfhonderd Chinezen op Beckham af. Zeven Chinezen raakten gewond.

De gewonden zijn drie politieagenten, twee beveiligers en twee studenten. Zo’n duizend Chinezen waren naar de universiteit gekomen om Beckham te zien.

Beveiligers

Beckham bracht een bezoek aan de universiteit en ontmoette het voetbalteam. Toen de voormalig profvoetballer eenmaal was binnengekomen, duwden de groep Chinezen door een hekwerk en werden ook de politie en beveiligers omver geduwd.

Op videobeelden is te zien dat beveiligers en agenten worden weggedragen. Chu Dan, van het voetbalteam van de universiteit, zegt dat niemand had verwacht dat zoveel Beckham-fans zouden komen.

Jammer

De ontmoeting met het voetbalteam is uiteindelijk afgelast omdat het te druk was. Beckham plaatste nog een boodschap op de populaire Chinese microblog Sina Weibo. Hij wenst alle gewonden beterschap en vindt het jammer dat de ontmoeting niet kon doorgaan.

Beckham bezoekt China een week lang om de Super League te promoten. De Brit is ingehuurd als ‘imago ambassadeur’ om de sport aan de man te brengen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.