stijl

De invloedrijkste beroemdheid? Dat kan er maar één zijn

Door Shari Deira - 26 juni 2013

De lijst van invloedrijkste en machtigste beroemdheden ter wereld wordt dit jaar niet door een geheel nieuwe beroemdheid aangevoerd. Talkshowkoningin Oprah Winfrey staat dit jaar voor de vijfde keer bovenaan.

De ranglijst van honderd beroemdheden wordt elk jaar samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Machtig

De 59-jarige Oprah stond de afgelopen twee jaar op de tweede plaats. De televisiepersoonlijkheid staat sinds de eerste keer dat de lijst werd samengesteld in 1999 elk jaar in de top-100. Ze werd vier keer eerder uitgeroepen tot meest invloedrijk.

‘Er is niemand anders die consistent zo machtig is,’ zegt een journalist van Forbes. Tussen juni vorig en dit jaar verdiende Oprah Winfrey 77 miljoen dollar. Ze is daarmee niet de best betaalde beroemdheid. Die eer is voor zangeres Madonna die 125 miljoen dollar verdiende.

Eredoctoraat

Zangeres Lady Gaga staat als tweede op de lijst gevolgd door regisseur Steven Spielberg. Zangeres Beyoncé staat op de vierde plaats en Madonna is vijfde.

Hoewel Oprahs eigen televisienetwerk OWN een moeilijke start had, is ze nog steeds zeer geliefd. Vorige maand ontving ze een eredoctoraat van de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Oprah is nu eredoctor in de rechten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.