stijl

Dolce & Gabbana veroordeeld tot celstraf voor belastingontduiking

Door Shari Deira - 19 juni 2013

Modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben een gevangenisstraf opgelegd gekregen van een jaar en acht maanden voor belastingontduiking. De ontwerpers ontkennen zich schuldig te hebben gemaakt aan belastingontduiking.

Onderzoek naar beroemde modeontwerpers begon al in 2008 toen Italië aankondigde belastingontduikers te zullen opsporen.

Belasting

De ontwerpers zouden Dolce & Gabbana hebben verkocht aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat, om belasting te ontduiken.

De twee hebben volgens de rechtbank zo’n 400 miljoen euro aan belasting ontlopen. In april veroordeelde het gerechtshof in Milaan de twee al tot een enorme boete van 343,4 miljoen euro.

Uitspraak

Dolce en Gabbana waren niet bij de uitspraak aanwezig en hebben nog niet gereageerd. Het is onwaarschijnlijk dat de ontwerpers binnenkort de gevangenis in moeten. Naar verwachting gaat het beroemde duo in hoger beroep.

Dolce & Gabbana is favoriet onder beroemdheden als Madonna en Naomi Campbell. Het duo lanceerde de eerste vrouwenlijn in 1985 in Milaan. De mannen hadden ook een liefdesrelatie maar zetten hier in 2005 een punt achter.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.