stijl

Driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman gaat dicht

Door Arne Hankel - 10 juni 2013

Topkok Sergio Herman sluit zijn restaurant Oud Sluis. Hij stopt op het hoogtepunt, zoals hij altijd heeft gezegd. Herman sluit de deuren van het restaurant met drie Michelinsterren in het Zeeuwse Sluis op 22 december.

Hij blijft wel koken en zegt veel plannen voor de toekomst te hebben. Volgens de chef-kok en eigenaar van het bekende restaurant kan hij onmogelijk zijn nieuwe plannen verwezenlijken als hij doorgaat met Oud Sluis.

Andere restaurants

Herman heeft nog een ander restaurant Pure C in Cadzand-Bad en opent binnenkort La Chapelle in Antwerpen. In beide restaurants zal hij elke week in de keuken staan, al ziet hij zichzelf over een tijdje meer in een aansturende rol. ‘Ik wil graag jong talent naar voren schuiven.’

De kok verwacht in de toekomst meer restaurants te openen en wil verder meer tijd vrijmaken voor Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.