stijl

Echtgenoot Nigella Lawson relativeert handgemeen op terras

Door Shari Deira - 17 juni 2013

De echtgenoot van televisiekok Nigella Lawson ontkent dat hij zijn vrouw pijn heeft gedaan toen hij haar bij de keel greep. Volgens Charles Saatchi geven de foto’s een ander beeld dan wat zich heeft afgespeeld.

‘De foto’s zijn verschrikkelijk maar geven een veel ergere en gewelddadigere indruk van wat zich heeft afgespeeld,’ zegt Saatchi tegen de London Evening Standard.

Ruzie

Saatchi geeft toe dat de twee ruzie hadden in hun favoriete restaurant Mayfair in Londen. De zeventigjarige kunstverzamelaar reageert voor het eerst op de gebeurtenis.

Het echtpaar had volgens Saatchi ruzie over de kinderen. ‘Ik hield Nigella’s keel herhaaldelijk vast terwijl ik mijn punt duidelijk probeerde te maken.’ Hij zou zijn vrouw geen pijn hebben gedaan.

‘Het was een speelse grip. (…) Nigella huilde omdat we allebei een hekel hebben aan ruzie maken, niet omdat ze pijn had.’ Saatchi zegt dat hij en Lawson hun ruzie al hadden bijgelegd toen ze thuiskwamen.

Fotografen

Bij het huis van het stel stonden fotografen te wachten en daarom is Lawson, en later ook Saatchi, met de kinderen vertrokken. Saatchi en Lawson zijn in september tien jaar getrouwd.

De politie in Londen laat weten onderzoek te doen naar de feiten van wat zich precies heeft afgespeeld in Mayfair. Getuigen omschrijven het incident als schokkend, maar toch greep niemand in. Nigella Lawson (53) heeft geen aangifte gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.