stijl

H&M werkt opnieuw samen met beroemde ontwerper

Door Shari Deira - 11 juni 2013

Modeketen H&M heeft opnieuw een beroemde modeontwerper weten te strikken. Dit keer gaat H&M samenwerken met de Franse ontwerpster Isabel Marant.

Dat heeft H&M dinsdag bekendgemaakt. De speciale collectie hangt in november in 250 H&M-filialen wereldwijd.

Enthousiast

‘Ik voel me gevleid over deze samenwerking. H&M werkt met de beste ontwerpers en het is voor mij een grote eer om te worden uitgenodigd,’ zegt Marant.

Ook H&M laat weten erg enthousiast te zijn over de samenwerking. ‘De manier waarop zij  verschillende elementen in haar collecties combineert, maakt haar eigentijds,’ zegt creatief adviseur Margareta van den Bosch.

Combineren

De Française is van plan een lijn te ontwerpen met kledingstukken die vrouwen dagelijks kunnen dragen. De kleding moet eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Isabel Marant ontwerpt ook een lijn met accessoires voor H&M.

Isabel Marant richtte in 1994 haar eigen modelabel op en is sindsdien favoriet van verschillende moderedacteuren. H&M werkte in het verleden samen met onder andere Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf en Lanvin.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.