stijl

Tips voor een goedkoop dagje pretpark

Door Cas van Berkel - 04 juni 2013

Gezinnen met kleuters en peuters kunnen geld besparen door de grotere parken te mijden. Toegangsbewijzen onder de 20 euro voor kleinere pretparken zijn er volop, vooral in Noord-Nederland.

De Waarbeek in Hengelo is niet groot, maar vraagt ook de laagste toegangsprijs: 9,95 euro aan de kassa en online 8,95 euro.

Drenthe

Drenthe biedt veel vermaak voor de kleintjes. Het bekendste park is het overdekte Plopsa Indoor in Coevorden. Een goed alternatief voor regenachtige dagen. Kaartjes kosten 17,99 euro aan de kassa, maar kinderen tot een meter mogen naar binnen voor 9,99 euro, tot 85 centimeter is het gratis.

Speelstad Oranje vraagt vanaf 3 jaar 12,50 euro entree en parkeren is er gratis.

Bij Drouwenerzand kost een ticket 13 euro, maar daar zitten allerlei snacks en drankjes bij inbegrepen.

Friesland

In het Friese Appelscha is er nog Duinen Zathe, waar entree 12,50 kost. Tot en met 2 jaar kost toegang 5 euro.

Zuid-Nederland

Zuid-Nederland biedt nog het Dippie Doe Familiepark bij Best. Kaartjes kosten er in juli en augustus 11,95 euro.

Twee kleinere pretparken zijn er ook in Valkenburg aan de Geul, de Valkenier en in Volkel, BillyBird Park. Entree is in beide parken 9,95 euro. Tivoli in Berg en Dal vraagt 12 euro entree.

Apeldoorn

Koningin Juliantoren in Apeldoorn heeft een relatief hoge toegangsprijs (19,95 euro vanaf 2 jaar), maar mocht de keuze er toch op zijn gevallen dan kan de website dagtickets.nl weer van pas komen.

Als het niet uitmaakt in welk park de dag wordt doorgebracht, kan op de website vakantieveilingen.nl nog op tickets worden geboden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.