stijl

Vaderdag: tips voor originele en stijlvolle cadeaus

Door Shari Deira - 12 juni 2013

Het is weer bijna Vaderdag en elk jaar is het voor velen moeilijk om een origineel cadeau te kopen. Om u op weg te helpen zet Elsevier een aantal cadeausuggesties op een rij om alle hardwerkende vaders op Vaderdag in de watten te leggen.

Vaderdag valt dit jaar op zondag 16 juni.

1. Barbecue

Het zomerse weer heeft dit jaar lang op zich laten wachten. Des te meer reden om op een zomerse avond de barbecue aan te steken. Kies bijvoorbeeld voor de Weber Compact 47 (84,95 euro). Een compacte en betaalbare barbecue. Heeft u wat meer te besteden? De Boretti Carbone houtskoolbarbecue (274,95 euro) is ook een aanrader.

2. Tablet

Zeer geschikt om kranten, tijdschriften en boeken te lezen en natuurlijk het laatste nieuws te volgen. Tablets zijn handig en goed betaalbaar. Daarom een zeer geschikt voor Vaderdag. Kies voor de stijvolle en handzame iPad mini (319 euro, 16 GB met wifi). Is uw vader geen fan van Apple? De Samsung Galaxy Tab 2 is door de consumentbond uitgeroepen tot ‘Beste koop 2013’ (310 euro, 16GB.

3. Koffiezetapparaat

Welke vader geniet er niet van een lekkere kop koffie. De koffie van Nespresso is populair bij velen. De Magamix M190 Citis (139 euro) is klein en past daarom makkelijk op ieder aanrecht. Voor degene die zijn vader een iets luxere uitgave wil geven is er onder meer de Magimix Nespresso Gran Maestria (429 euro).

4. Zaag

Voor Vaders die werken in de tuin is een goede elektrische zaag onmisbaar. De Husqvarna 236 (199 euro) is geschikt voor lichte zaagwerkzaamheden en hobbymatig gebruik. Of kies voor een van de modellen van Makita, bijvoorbeeld de UC3020A (146 euro).

5. Boeken

Met de zomervakantie voor de deur is een goed boek bij velen meer dan welkom. In het boek Vader zoon & voetbal (14,95 euro) worden dertig vaders en zonen uit het voetbal geportretteerd. Een andere aanrader is het nieuwe boek Moord in de bloedstraat (17,95 euro) van Annejet van der Zijl. Daarin gaat zij op zoek naar de verhalen achter krantenberichten. Liefhebbers van de Tour de France kunnen hun hart ophalen met de Speciale Editie Onze Tour van Elsevier (8,95 euro).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.