stijl

Zwezerik in de oude haven

Door Manuel van Esch - 12 juli 2013

Het was de droom van Lucas Rive en zijn vrouw Deborah om in hun Hoorn een restaurant te beginnen. Na 27 dienstjaren bij restaurant De Bokkedoorns, waar Rives werk werd bekroond met twee Michelinsterren, was het tijd geworden om een eigen zaak te beginnen.

In een oud pakhuis, met uitzicht op de haven, willen Lucas en Deborah die lang gekoesterde droom verwezenlijken. Het pakhuis dateert van de zeventiende eeuw en is inmiddels volledig gerenoveerd.

Het hoge plafond is in oude glorie hersteld, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in het wat smalle pakhuis. Op de oude binnenplaats staat nu de open keuken, die het centrum vormt van het interieur.

Menu

De gerechten uit deze imposante keuken zijn kenmerkend voor Rive. Op het menu staan gerechten met vis en orgaanvlees, die gepocheerd, gesmoord of gekonfijt op het bord verschijnen, zoals de kalfszwezerik met gekonfijte kalfsniertjes.

In Hoorn is het horeca-aanbod groot, maar met dit kenmerkende menu weet Lucas Rive zich te onderscheiden van de rest.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.