stijl

Amerika valt over uitdagend MTV-optreden Miley Cyrus

Door Anne-Marie Spermon - 27 augustus 2013

De Amerikaanse media laven zich aan het optreden van voormalig Disney-ster Miley Cyrus, tijdens de MTV Video Music Awards afgelopen zondag. Veel Amerikanen konden het absoluut niet waarderen dat de twintigjarige zangeres rondhuppelde in vleeskleurig ondergoed.

Na een act met enorme teddyberen als achtergronddansers, trok Cyrus haar toch al weinig verhullende pakje uit om in een vleeskleurig ondergoedsetje haar optreden te vervolgen.

Tijdens een duet met Robin Thicke, met wie zij het lied Blurred Lines zong, begon zij bovendien te twerken. Het schudden met de billen pal tegen Thicke aan, was iets wat het Amerikaanse mediacommissariaat Parents Television Council (PTC) veel te ver vond gaan.

Veertien jaar

Volgens het conservatieve PTC was de show van MTV absoluut niet geschikt voor kijkers vanaf veertien jaar, zoals van tevoren was aangegeven. Een bestuurslid merkte droogjes op: ‘Het optreden verving talent door seks.’

Het mediacommissariaat was evenmin gecharmeerd van het bikini-optreden van Lady Gaga en de condoomreclames, die tussendoor te zien waren.

Vader

Ook op Twitter kreeg het optreden van Cyrus veel aandacht. De reacties varieerden van geschokt tot lacherig en geïrriteerd. Sommige twitteraars ergerden zich aan alle commotie die rondom het optreden ontstond.

Opvallend is dat de vader van Miley, Billy Ray Cyrus, zelf in de adviesraad van het PTC zit. Hij probeerde na het optreden van dochterlief de gemoederen via Twitter wat te bedaren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.