stijl

Bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers failliet verklaard

21 augustus 2013

Het bedrijf MD Group BV van lingerieontwerpster Marlies Dekkers is failliet. Een woordvoerder laat weten dat het bedrijf een doorstart gaat maken en zich op de online verkoop zal richten.

Het bedrijf onderhandelde tevergeefs nog met de Rabobank over de financiering van het modebedrijf. De rechtbank in Rotterdam sprak woensdag het faillissement uit van MD Group BV.

‘We zitten nu toch sneller in deze situatie dan gedacht,’ liet Dekkers weten.

Strategie

Met de hulp van investeringsfonds Karmijn Kapitaal maakt het concern van Marlies Dekkers een doorstart. Van de 100 werknemers worden 35 meegenomen. In een reactie zegt Dekkers dat het vooral pijn doet voor de werknemers die hun baan verliezen: ‘Zij hebben zich met hart en ziel voor mijn zaak ingezet en daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar.’

Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op de online verkoop. Er blijven zes fysieke winkels over, onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Prijzenkast

Dekkers verwierf wereldwijd bekendheid door bh’s te maken met bandjes boven de cups. In 2007 werd ze uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar en won ze in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie.

Daarnaast kreeg ze in 2008, uit de handen van de burgemeester van Parijs, de Creator of the Year Award uitgereikt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.