stijl

Gewapend voor het najaar met de trends van 2013

Door Anne-Marie Spermon - 16 augustus 2013

Hoewel Nederland nog steeds hoopt op een paar mooie zomerweken, zijn de designers al een stapje verder. Hun ontwerpen voor het komend seizoen helpen u moeiteloos de herfst door.

Elsevier STIJL zet aantal winterse trends op een rij.

Wit

Van crème tot sneeuwkleurig – wit is absoluut de favoriete kleur van komend seizoen. De ideale manier om een winterdip te voorkomen en vol goede moed de straat op te gaan.

Knielaarzen

Hoge laarzen, tot of zelfs over de knie, zijn niet alleen lekker warm, maar deze herfst ook nog eens modebewust. De trend zette een paar jaar geleden al in en maakt dit jaar een sterke comeback. Ideaal om een leuk jurkje of een wollen hotpants een winterse uitstraling te geven.

Patronen

Ze zijn er dit jaar in alle soorten en maten: patroontjes. Populair blijft de klassieke ruit en het luipaardpatroon, maar ook de grafische houndstooth-print is weer volop aanwezig.

Oversized-jassen

Voor als u het aandurft: tijdens de fashion-weken maakten veel ontwerpers weer een statement met enorme, (te) ruim vallende jassen. Sommige modellen zijn er op gemaakt; andere kunt u gewoon een maatje groter kopen dan normaal.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.