stijl

‘Racismerel Oprah Winfrey berust op misverstand’

Door Shari Deira - 09 augustus 2013

Er is wereldwijde ophef ontstaan over een verkoopster in Zürich die talkshowkoningin Oprah Winfrey geen tas zou willen laten zien omdat deze ‘te duur’ voor haar zou zijn. Volgens de winkeleigenaar berust het incident op een misverstand.

Dat zegt Trudie Gotz, eigenaar van de winkel in Zürich, vrijdag tegen BBC News. Volgens Gotz mocht Winfrey best naar de tas, die 35.000 dollar (ruim 26.000 euro) kostte, kijken.

Tas

Gotz zegt dat de vrouw al jaren in de winkel Trois Pommes werkt en ‘de meest verwende klanten in de wereld’ helpt. ‘Ze is echt een goede verkoopster,’ zegt Gotz.

Oprah Winfrey vertelt in een interview dat de verkoopster weigerde een tas aan haar te laten zien omdat Winfrey die niet zou kunnen betalen. De vrouw zou een andere tas hebben aangewezen. Winfrey herhaalde dat ze echt de dure tas wilde zien maar toen de verkoopster niet meewerkte, verliet ze de winkel.

Kwaliteit

Gotz zegt dat de verkoopster Italiaans en Engels spreekt, maar met deze laatste taal zou ze moeite hebben. ‘Ze liet mevrouw Winfrey dezelfde soort tassen zien van andere kwaliteit omdat Winfrey misschien niet precies wist wat ze zocht,’ zegt Gotz.

Winfrey, die een geschat vermogen heeft van zo’n 2 miljard dollar, was in Zürich om de bruiloft van zangeres Tina Turner bij te wonen. In juni riep het Amerikaanse zakenblad Forbes haar nog uit tot de invloedrijkste beroemdheid ter wereld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.