stijl

Tassenverkoopster Zürich ontkent racisme Oprah Winfrey

Door Shari Deira - 12 augustus 2013

Dagen na Oprahs onthulling over een tassenverkoopster in Zwitserland heeft de verkoopster gereageerd op de ontstane ophef. De vrouw van de luxeboetiek noemt de uitlatingen van de mediamagnaat ‘absurd’ en ‘fout’.

‘Ik heb al dagen niet geslapen,’ zegt de verkoopster op anonieme basis tegen de Zwitserse krant Blick. De vrouw vreest voor de reacties op het veelbesproken incident.

Tas

De tas die Winfrey wilde zien in de winkel in Zürich was van krokodillenleer en kostte 38.000 euro. ‘Ik legde haar uit dat die handtas dezelfde was als de tas die ik vasthad, maar het dat het model in krokodillenleer veel duurder was en dat ik haar nog andere modellen kon laten zien.’

Winfrey vroeg nog een keer of ze de tas mocht zien, maar daar ging de vrouw naar eigen zeggen niet op in waarna Winfrey de winkel verliet.

Vorige week zei Winfrey in een interview dat de verkoopster, die de talkshowkoningin niet herkende, de tas niet wilde laten zien omdat deze te duur voor haar zou zijn. Toen Winfrey bleef aandringen zou de verkoopster hebben gezegd: ‘Ik wil uw gevoelens niet kwetsen.’

Misverstand

De eigenaar van de winkel liet al snel weten dat het voorval berust op een misverstand en dat er zeker geen racisme in het spel was. De verkoopster ontkent zelf ook dat er sprake was van racisme. De vrouw zou ook niet al te goed Engels spreken.

Winfrey heeft via Twitter nog gereageerd op de ontstane ophef. ‘Blijkt nu dat de verkoopster me inderdaad een dienst heeft bewezen. Kom er net achter dat de tas 35.000 euro kost. Ze had gelijk, ik zou hem NIET kopen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.