stijl

Zomerse accessoires die niet mogen ontbreken op het strand

Door Anna Vossers - 01 augustus 2013

De kans is groot dat vrijdag hitterecords zullen sneuvelen. Voor wie vakantie viert in Nederland de ideale stranddag. Elsevier.nl zet op een rij wat er deze zomer niet mag ontbreken in je strandtas.

1. Badlaken en tas in één

Hoewel… Strandtas? Is dat niet een beetje 2012? De echt hippe strandganger zorgt voor een handdoek die met een simpel riempje is om te toveren tot handtas. Geld voor een ijsje stop je in het ingenaaide portemonneetje.

2. Badlaken met rits

Bijna net zo handig: badlaken met rits. Daarin stop je onopvallend je waardevolle spullen weg.

3. Zwemkleding

Hot voor vrouwen is het retrobadpak. Durf je het met de voorspelde zonkracht 7 (op een schaal van 1 tot 8) aan om je buik te bruinen? Koop dan de fringe bikini, met franjes op broekje en bovenstukje, of maak er zelf een van een oude bikini. Vrouwen ‘met een maatje meer’ kunnen voor de flatterende ‘fatkini’ gaan.

Hot voor mannen –die het niet altijd makkelijk hebben met zomermode- is de shortie, de extra korte zwembroek. En nee, haal nu niet die ene Speedo uit 1996 uit de kast, de ideale shortie is een beetje wijd en heeft een vrolijk dessin.

4. Zonnebril

Eigenlijk geldt nog steeds: groot = goed. Ga voor de pilotenbril, het vlindermodel of een groot, gekleurd exemplaar.

5. Muziek

Natuurlijk mogen ook de speakers voor je telefoon of mp3-speler niet ontbreken. Koop bijvoorbeeld een grappig exemplaar gemaakt van een gerycled blikje frisdrank, of dit vrolijk gekleurde oplaadbare setje.

6. Koele drankjes

Tot slot is natuurlijk de hydratatie van groot belang bij temperaturen die kunnen oplopen tot meer dan 37 graden. Daarvoor neem je af en toe een duik, maar wat gaat er nu boven je eigen fles gekoelde bubbels? Met een wijnkoeltas houd je je drankje op temperatuur.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.